Ben je blij of ben je boos? Ben je dapper of bang? Rens leert over zijn gevoelens, samen met Woezel en Pip.

Blij of boos?

Ben je blij of ben je boos? Ben je dapper of bang? Rens leert over zijn gevoelens, samen met Woezel en Pip.

Woezel en Pip is een kinderboekenserie van twee hondjes die goed bevriend zijn. Het allernieuwste boekje van de twee vrienden verscheen in maart: 'Blij en... boos'. Wat ik niet wist, is dat schrijfster Guusje Nederhorst in 2004 overleden is aan borstkanker. Haar echtgenoot heeft een stichting voor hulpbehoevende kinderen opgericht: de Guusje Nederhorst Foundation. Een deel van de opbrengst van alle boekjes en andere artikelen van Woezel en Pip gaat naar deze stichting. Jammer dat Guusje het succes van haar boekjes niet meer meegemaakt heeft.


En succesvol zijn de boekjes zeker en vast! Vraag dat maar aan Rens. Hij mocht voor Getest op kinderen aan de slag met zijn gevoelens. Rens leest erg graag boekjes. Elke avond, voor het slapengaan, leest hij een boekje samen met mama of papa. Rens heeft zelf al een hele collectie kinderboekjes en gaat ook vaak, samen met mama, naar de bibliotheek voor nog meer boekjes. Deze kleine boekenwurm is dus een ideaal proefkonijn voor ons! Hij vertelt ons wat hij van het boekje vond.


"Dit boekje vond ik leuk om te lezen. Het is eigenlijk mijn eerste kennismaking met de hondjes Woezel en Pip. Ik had ze nog niet eerder gezien. Woezel vind ik de leukste. Die ziet er het schattigste uit. Maar Pip is ook wel tof, hoor!"
"Via het boekje maakte ik kennis met verschillende emoties. Sommige kende ik al en kon ik direct meezeggen: blij, boos, verdrietig, bang, ... Andere emoties waren een beetje ingewikkelder voor mijn leeftijd en kende ik eigenlijk nog niet echt of kon ik niet zelf benoemen: jaloers zijn, je schamen, dapper zijn, ... Het was niet altijd makkelijk om de juiste emotie bij de tekening te benoemen, omdat je bij de tekening vaak ook een andere emotie kon plakken. Of soms gebruik ik andere woordjes voor dezelfde emotie. Bijvoorbeeld tegen 'trots zijn' zeg ik 'fier zijn'. Ook de tegengestelde emoties kwamen aan bod, zoals blij en boos, trots en teleurgesteld, … Spelenderwijs een beetje leren."

Nadat Rens het boekje voor de eerste keer met mama las, riep hij onmiddellijk: 'Nog eens lezen!'.

"En na die 'nog eens' volgden nog een aantal keren. Ik ga het boekje zeker nog vaak lezen! Later op de dag nam ik het zelf ook nog eens. Ik ben op mijn poep gaan zitten en heb een beetje voor mijn draakje verteld over Woezel die verdrietig was en ook de bal wilde en Pip die dan een cadeautje gaf aan Woezel." En Draakje... die vond het ook een leuk boekje!


Wist je trouwens dat Woezel en Pip een eigen website hebben? Je vindt er verhaaltjes, filmpjes, liedjes en nog veel meer. Klik hier.

WOEZEL EN PIP - BLIJ EN BOOS
Guusje Nederhorst
 € 3,99
+ 12 maanden
http://www.wpg.be/woezel-en-pip-blij-en-boos-0