Het nieuwe, overzichtelijke kartonboek 'Leer vormen met Dribbel' leert kleine kinderen vormen herkennen aan de hand van simpele, dui...

Sterren en cirkels

Het nieuwe, overzichtelijke kartonboek 'Leer vormen met Dribbel' leert kleine kinderen vormen herkennen aan de hand van simpele, duidelijke voorwerpen. Ami test het boekje voor ons uit.

Wie kent het aandoenlijke hondje Dribbel niet? Al meer dan dertig jaar groeien generaties peuters met hem op. Met dit mooi, stevig kartonboek, leren deze peuters de verschillende vormen. Onmisbaar tijdens de eerste stapjes van een kind in de herkenning van de eigen omgeving!

Ami (2 jaar) is één van die peuters. Hij houdt ervan om samen met mama boekjes te lezen. Voor Getest op Kinderen gingen Ami en mama aan de slag met de vormen van Dribbel.Dit kleurrijke en vrolijke kartonboekje verscheen vorige maand. 10 bladzijden lang neemt Dribbel je mee in de belevingswereld van peuters. Verschillende vormen komen aan bod: cirkel, driehoek, vierkant, ... Aan elke vorm worden 2 bladzijden besteed. Links zie je Dribbel spelen met de vorm, rechts herken je de vorm in verschillende voorwerpen. Bijvoorbeeld een driehoek herken je in de vlaggenlijn voor je verjaardag, de zeilboot die je op de zee ziet en de boterhammetjes in je brooddoos.Mama Els vertelt ons wat kleine Ami van het boekje vond.

Bij dit boekje had Ami aandacht voor de vormen, maar vooral de kleuren spraken hem erg aan. Doordat hij het boekje zelf dagelijks neemt om te bekijken, kent hij ondertussen al heel wat kleuren.Sommige vormen zijn moeilijk voor hem, maar sterren en cirkels herkent hij al erg goed. De voorwerpen die aan bod komen om de vormen aan te leren, zijn erg herkenbaar voor Ami, aangezien het voorwerpen zijn die hij dagelijks tegenkomt in zijn leefwereld: boek, blok, ballon, bal, boterham, puzzel, …

Ook leuk dat Dribbel de vormen aanleert, aangezien Ami nog boekjes van Dribbel heeft. We gaan het boekje zeker nog veel samen bekijken, want door het vaak te herhalen, leert hij gemakkelijker.
LEER VORMEN MET DRIBBEL
Erik Hill
€ 10,99
0-3 jaar
http://www.wpg.be/leer-vormen-met-dribbel