Muis gaat voor het eerst vliegen. Check in en lees hoe gezellig het daar boven de wolken is.

Muis gaat vliegen

Muis gaat voor het eerst vliegen. Check in en lees hoe gezellig het daar boven de wolken is.


Waarschijnlijk ken je Muis wel? Dit schattige figuurtje bestaat al meer dan 20 jaar. Deze kleine muis heeft intussen de wereld veroverd.

Muis heeft haar eigen bad- en knuffelboekjes, flap-uit & pop-up-boekjes, kartonboeken, leerboeken en prentenboeken. In haar allernieuwste prentenboek doet Muis iets wat ze nog nooit eerder deed. Ze gaat vliegen.


Samen met Muis beleven we haar allereerste vliegreis. We rijden mee naar de vlieghaven, gaan er naar de ticketbalie, checken de koffer in, lopen door het veiligheidspoortje, gaan naar de vertreklounge en stappen op het vliegtuig.


Dit boekje, dat verscheen in maart, is ideaal voor wie deze zomer een vliegvakantie plant. Het 'Hoe is dat?'-boek geeft de kinderen op een speelse wijze een correct beeld van een vliegreis. Vraag aan Elien, die nog nooit gevlogen heeft, hoe een vliegreis in elkaar zit en ze zal je kunnen vertellen wat Muis allemaal moet doen: ticket tonen, bagage op rolband zetten, door veiligheidspoortje, ... We hebben deze zomer geen vliegplannen, maar zelfs dan is het een leuk boekje.

Dit kleurrijke boek telt 32 bladzijden. Het richt zich naar kinderen vanaf 3 jaar, maar ook met je zoontje of dochtertje van 2 kan je het boeken al lezen. Elien en Lore zijn zot van alle figuurtjes: de haan, de kip, de muis, de kameel, de giraf, de vogel, de pauw, ... Op iedere pagina worden alle dieren aangeduid en benoemd. Ze  zien er trouwens erg schattig uit in hun felle kleuren. Onze meisjes staan er ook op dat we op iedere pagina een zoektocht houden. Mama moet dan de meisjes om de beurt laten zoeken naar een diertje. Soms maken ze er ook een wedstrijdje van en moeten ze om ter eerst het juiste diertje vinden.Wist je trouwens dat er ieder jaar een Muisfeest georganiseerd wordt? Meer informatie over deze speciale week vind je hier.

MUIS GAAT VLIEGEN
Lucy Cousins
€ 13,99
vanaf 3 jaar
http://www.wpg.be/muis-gaat-vliegen