Opstaan, tandjes poetsen, naar school of naar de crèche gaan, en daarna is het tijd om te spelen... met LEGO DUPLO blokken natuurlijk! Liv, ...

Mijn eerste speelhuis

Opstaan, tandjes poetsen, naar school of naar de crèche gaan, en daarna is het tijd om te spelen... met LEGO DUPLO blokken natuurlijk! Liv, Elien en Lore testten deze nieuwe DUPLO-set 'Mijn eerste speelhuis' voor ons uit.


De LEGO DUPLO "Mijn eerste speelhuis" set maakt het mogelijk om de dagdagelijkse activiteiten van peuters te herbeleven in de wondere wereld van DUPLO blokken. Veel plezier gegarandeerd, terwijl je ondertussen aan de motorische bekwaamheid van je kleinste ukkepuk bouwt.

Dit spelen & leren kan samen met de ouders, die hun kind hierdoor stimuleren om bepaalde gewoontes via de LEGO DUPLO blokken weer te geven. Zo kan je bijvoorbeeld een huisje bouwen met verschillende kamers. Per kamer hoort er een DUPLO blokje met een beeld op dat verwijst naar een bepaalde handeling die het kind doormaakt doorheen de dag of nacht: tandjes poetsen, opstaan, ontbijten, boekje lezen, ... 
Zo leren kinderen op een hele leuke manier over de verschillende herkenbare handelingen uit hun eigen leventje. Liv ging voor ons aan de slag met deze DUPLO blokjes. Haar mama vertelt...


 

Toen we thuis kwamen en de Duplo-doos op de grond hadden gezet, kon de doos niet snel genoeg opengaan. Het enige wat er bij Liv uitkwam was "opendoen", "opendoen"... we bouwden samen het huisje zoals afgeprint op de doos.

De bedjes werden direct ingepalmd door de poppen want zij moesten van Liv meteen gaan slapen. Ik kon haar dan meteen uitleggen dat we de maan naar voren moesten zetten. Ik liet Liv ook enkele keren het ritme herhalen. Momenteel is haar DUPLO-ritme nog iets anders dan de realiteit, maar dat komt wel goed ;-)Het Duplo-set is super om met de elementen van het dagelijks leven echt eens stil te staan met je kind hoe een dag eruit ziet! De elementen die in een kamertje worden geplaatst worden ook uitbundig voorgedaan (vooral het poetsen van de tanden). 

Op de website van Lego staat een animatie van deze DUPLO-set. De figuurtjes komen daar echt tot leven. Leuk om eens te tonen aan je kinderen. Je vindt de link onderaan.

Je vindt deze DUPLO-set in de speelgoedzaak bij jouw in de buurt.
De aanbevolen verkoopprijs is €19,99. 

Meer info?
http://www.lego.com
http://www.lego.com/nl-be/duplo/products/my-first-duplo-sets/10616-my-first-playhouse