Alsof dertien worden nog niet erg genoeg is, krijgt Marcus op zijn verjaardag van zijn ouders te horen dat ze half vampier zijn, en dat hij...

Hoe je 13 wordt en overleeft...

Alsof dertien worden nog niet erg genoeg is, krijgt Marcus op zijn verjaardag van zijn ouders te horen dat ze half vampier zijn, en dat hij dat ook wordt. Sander las het boek voor ons.

Marcus panikeert wanneer hij van z'n ouders verneemt dat hij half vampier is. Met hoektanden, een slechte adem en een voorliefde voor bloed scoor je niet echt bij de meisjes… En wat wil je, als je een tiener bent, meer dan populair zijn bij je klasgenoten en succesvol zijn bij de meisjes? Marcus verzet zich dan ook met hand en (hoek)tand tegen zijn transformatie, en hij lijkt er ook in te slagen om die af te remmen. Maar hij beseft niet dat hij zichzelf in groot gevaar brengt, want een vampier in wording is een lekker hapje voor andere vampieren…

Op een week tijd las Sander het boek helemaal uit. Sander leest wel meer, maar over vampiers had hij eerder nog geen boek in huis.
 

*lay-out?
Het boek ziet eruit als een schriftje dat vond ik wel leuk en ook het onderwerp van vampiers sprak me aan. Ik had nog niet veel over vampiers gelezen.

*spanning?
Ik vond het een spannend boek omdat Marcus een half vampier moet worden en hij daarvoor allemaal spannende dingen moet doen.

*om te lachen?
Het boek was ook grappig omdat Marcus ondeugende dingen doet met zijn vrienden waardoor hij altijd moet nablijven op school.

*award voor beste personage?
Marcus is het leukste personage omdat hij de held is van het verhaal.

*smaakt naar meer?
Omdat het boek eindigt met:…dit was fase 1…ben ik onmiddellijk op zoek gegaan naar het vervolgboek dat is er nog niet. Daarom ben ik nu een ander boek van dezelfde schrijver aan het lezen: “Ouders… zo voed je ze op”.HOE JE 13 WORDT EN OVERLEEFT...
Pete Johnson
€ 12,99
+ 10 jaar
http://www.wpg.be/manteau/hoe-je-13-wordt-en-overleeft-als-je-ouders-vampieren-zijn

Van dezelfde auteur: Ouders, zo voed je ze op
http://www.wpg.be/manteau/ouders-zo-voed-je-ze-op