Dacht je dat een boek saai is als er geen tekeningen in staan? Dan heb je dat mis. Want dit boek met niks dan woorden is NIET saai.

Het boek zonder tekeningen

Dacht je dat een boek saai is als er geen tekeningen in staan? Dan heb je dat mis. Want dit boek met niks dan woorden is NIET saai.

Elk woord dat er staat,
moet ook echt
voorgelezen worden.
...
BLORK.

Wacht eens even! Wat?
Dit woord betekent 
niet eens iets!
...

Ik ben een aapje 
dat zichzelf 
heeft leren lezen.

Hela! Ik ben 

geen aap!


Lannoo bracht onlangs het eerste prentenboek zonder prenten uit. Een prentenboek zonder prenten? Ja hoor! En geloof ons, het is uniek, eigenzinnig en vooral heel erg hilarisch.

Zag je het filmpje al van Wim Helsen die het boek voorleest aan een groep enthousiaste kinderen? Je kan het hier bekijken.


Wanneer je het boek thuis voorleest aan je kinderen, zal je gegarandeerd identiek dezelfde reacties zien als de kinderen in het filmpje. Ik vond het voorlezen van dit boek echt geweldig. Op de pagina's staat bijna geen tekst. Telkens maar één, of maximaal twee zinnen. Soms slechts enkele woorden. En toch zal je kind gieren van het lachen. Echt, probeer maar!


Pas op: je moet elk woord luidop voorlezen. Ook een woord als BLORK of BLURF.Zelfs als er staat: 'Ik ben een aap.’ Wie dit boek voorleest, wordt op slag een KOMIEK. Je publiek komt niet meer bij van het lachen. Wees dus gewaarschuwd!

Zo hard hebben we nooit eerder met een boek moeten lachen. Iedere zin die erin staat is ontzettend onozel en tegelijk zo ongelooflijk hilarisch:
En nu lees ik dit boek aan jou voor met mijn apensmoeltje en mijn apenstem.
Ik ben zelfs een robotaap.
En mijn hoofd is gemaakt van bosbessenpizza.
De enige vriend die ik in de hele wereld heb is een nijlpaard. En hij heet Poepiekont.

Na de eerste 'blork' keek Elien me vreemd aan. 'Wat zegt ze nu?' en vlak daarna begon ze ontzettend hard te lachen. Dat deed ze na iedere volgende zin opnieuw. Grappig. Je voelt je echt de meest hilarische komiek aller tijden bij het voorlezen van dit gekke boek. Je publiek hangt aan je lippen en vindt je geweldig.

Het is eigenlijk echt grappig hoe voorspelbaar de reacties van kinderen zijn. Op één van de bladzijden staat dit:
Dit is een belachelijk boek!
Mag ik al stoppen met voorlezen? 
Nee?!? 
Hoeveel bladzijden nog?!
Tot het helemaal uit is?!?!

Op de vraag 'Mag ik al stoppen met voorlezen?' antwoordt Elien 'Nee!!!'. En als ik vraag 'Hoeveel bladzijden nog?!' zegt ze 'Tot het helemaal uit is!!!'. Echt grappig.


Het boek is vrij snel uitgelezen, op enkele minuten tijd. Toen ik het dichtklapte, zei Elien onmiddellijk 'Nog een keertje, mama!'. Ik las het boek nog eens voor en dacht dat het nu wel minder grappig zou zijn. Maar neen hoor, dat mama een aapje was met een hoofd van bosbessenpizza was deze keer net zo grappig als de eerste keer. Vooral de 'kretenpagina' is een topper.


Het boek zonder tekeningen: uniek, eigenzinnig en vooral heel erg hilarisch. Echt een topper! Je kinderen zullen lachen, gieren en brullen. Beloofd!

HET BOEK ZONDER TEKENINGEN
B.J. Novak
€ 12,50
+ 3 jaar
http://www.lannoo.be/het-boek-zonder-tekeningen