Nog exact 2 weken en het is... Pasen. Tijd om op zoek te gaan naar die paashaas dus. En dat doen we niet alleen, maar samen met lieve Rik.

Rik en de paashaas

Nog exact 2 weken en het is... Pasen. Tijd om op zoek te gaan naar die paashaas dus. En dat doen we niet alleen, maar samen met lieve Rik.

Het is bijna Pasen!
Rik maakt een paasmandje in de klas
en schildert eitjes in mooie kleuren.
En dan... komt de paashaas!

Met het zoek- en stickerboek Rik en de paashaas kan je samen met je kinderen het paasfeest voorbereiden. Elien is grote fan van stickerboeken. Ze vindt het zalig om stickers los te maken en dan op zoek te gaan naar de juiste plek om de sticker te kleven. We hebben zo al wat stickerboeken versleten, maar dit is toch de mooiste tot nu toe. En het is niet zomaar een stickerboek... Het is meer dan dat.

Dit boek is ook een mooi voorlees- en zoekboek. Het bevat 11 themabladen: de paashaas, in het kippenhok, eitjes versieren, vroeg in de ochtend, vlug uit bed, ... De tekeningen zijn, zoals we van Liesbet Slegers gewoon zijn, ontzettend kleurrijk en vrolijk. Je kan naar elk blad blijven kijken. Je wordt er goedgezind van.

Linksbovenaan op iedere bladzijde staat een korte tekst. Onderaan staan 6 zoekopdrachtjes:
* Hoeveel eitjes heeft de paashaas al in zijn mandje gelegd?
* Tel de witte kippen.
* Zoek het vogelnestje. Wat zit erin?
* Er staat iets in de slaapkamer waarmee je buiten speelt. Wat is het?


De stickers werden meteen ook getest op hun stevigheid. Elien legde de sticker, tijdens de zoektocht naar de juiste plek, heel even op tafel. Resultaat? De sticker kleefde goed vast... Mama moest dit oplossen en peuterde de sticker terug los. 'Dat komt nooit goed', dachten we samen. Maar de sticker kwam mooi los en kon nog gekleefd worden. Super kwaliteit van stickers dus. Eén sticker werd in het boek verkeerd gekleefd. Elien rukte de sticker terug los en ook dat lukt prima. In andere stickerboeken overleeft de sticker deze situatie vaak niet. De stickers van dit zoek- en stickerboek zijn dus zeer geschikt voor wilde kleuterhanden.

Als alle stickers in het stickerboek kleven, verdwijnt het boek meestal in de kast. Maar dat gebeurt niet met het stickerboek van Rik. Dat boek gaat mee in de boekenmand en komt er regelmatig weer uit om in te lezen en te zoeken. Het boek is gemaakt van stevig papier én is voorzien van een plastic kaft. Het kan dus tegen een stootje. Voor nog geen 8 euro heb je een stickerboek, een voorleesboek, een kijkboek, een zoekboek én uren plezier. Zeg nu eerlijk... dat is toch geen geld?


ZOEK- EN STICKERBOEK RIK EN DE PAASHAAS
Liesbet Slegers
€ 7,99
+ 3 jaar