Van zaterdag 14 tot zondag 29 maart is het Jeugdboekenweek, met als thema 'humor'. Twee weken lang zetten scholen, bibliotheken, boe...

Jeugdboekenweek

Van zaterdag 14 tot zondag 29 maart is het Jeugdboekenweek, met als thema 'humor'. Twee weken lang zetten scholen, bibliotheken, boekhandels en cultuurcentra in heel Vlaanderen grappige verhalen centraal.

Op zaterdag 14 maart gaat de 34ste Jeugdboekenweek van start. Twee weken lang kan je overal in Vlaanderen het plezier van kinder- en jeugdboeken ontdekken. Heel wat bibliotheken en cultuurcentra organiseren activiteiten voor scholen en gezinnen. In kleuter- en lagere scholen staan grappige boeken twee weken lang centraal. Auteurs en illustratoren trekken het land door om lezingen te geven. Een overzicht van alle activiteiten vind je hier.

Actrice Maaike Cafmeyer is dit jaar de trotse meter van de Jeugdboekenweek. Ze benadrukt graag het belang van lezen voor kinderen: ‘Ik ben zelf een veellezer en het thema van deze Jeugdboekenweek spreekt me erg aan. Humor in boeken is heel waardevol. Kinderen moeten even kunnen wegvluchten in iets wat hen gelukkig maakt en doet lachen.’ Ze roept daarnaast iedereen op om mee te doen met de fotowedstrijd van Stichting Lezen, LOCUS en de Vlaamse bibliotheken. Wie een grappige foto van zijn grappigste boek post, maakt kans op een boekenpakket en een voorleesmoment met Maaike in de bib. Deelnemen kan nog tot en met 25 maart via deze link.


Op zaterdag 28 en zondag 29 maart sluit de Jeugdboekenweek af met een feestelijk Jeugdboekenweekend in HETSTEEN in Antwerpen. Daar maken we de winnaar van de fotowedstrijd bekend en reikt Boek.be de prestigieuze Boekenleeuw en Boekenpauw uit. Verder zijn er workshops voor kinderen rond humor en tijd.

Wij noteren alvast het Jeugdboekenweekend in onze agenda en gaan op zoek naar andere leuke activiteiten dichtbij.