Reserveer woensdag 1 april alvast in je agenda. Want dan is het voor de 8ste keer Buitenspeeldag. Tussen 13u en 17u zenden Nickelodeon, Ket...

Buiten spelen!

Reserveer woensdag 1 april alvast in je agenda. Want dan is het voor de 8ste keer Buitenspeeldag. Tussen 13u en 17u zenden Nickelodeon, Ketnet en VTMKZOOM niet uit. Tijd om buiten te spelen dus!


In heel Vlaanderen staan er op woensdag 1 april meer dan 200 buitenactiviteiten gepland. Een greep uit het programma: springen, dansen, wandelen, kleien, vlechten met wilgentenen, grimeren, goochelshow, tiktouché, beestbête, dansdance, reuzenglijbaan, mega Twister, ...

We informeerden bij VVJ, de Vereniging Vlaamse Jeugddiensten vzw, naar het opzet van de Buitenspeeldag.


"De Buitenspeeldag is de jaarlijkse dag waarop 'het recht op (buiten) spelen' gevierd wordt.Tegelijk wil de Buitenspeeldag herinneren aan de noodzaak om buitenspeelmogelijkheden te (blijven) voorzien. De activiteiten variëren van kleinschalige buurtinitiatieven tot grote publieke activiteiten in het stadspark met  optredens, eten, springkastelen, enzovoorts... In de grotere steden worden deze activiteiten vaak op opvallende publieke plaatsen georganiseerd om het recht op spelen voor toevallige voorbijgangers in de spotlights te zetten", zegt Leen Bartholomeus, communicatieverantwoordelijke van VVJ.

Ohja, vergeet de juf of meester niet te vragen om die dag geen huiswerk mee naar huis te geven. Klik hier om de voorbeeldbrief te downloaden.


Benieuwd naar de activiteiten bij jou in de buurt? Kijk snel hier.

Meer info?
http://www.buitenspeeldag.be