'Dag Magnus', lacht de dokter in zijn groene jas.  'We gaan eraan beginnen. Verpleegster, geef maar gas.'

Magnus is ziek

'Dag Magnus', lacht de dokter in zijn groene jas. 
'We gaan eraan beginnen. Verpleegster, geef maar gas.'
Magnus is ziek. Hij moet naar het ziekenhuis voor een operatie. De verpleegster verdooft Magnus. En wij? Wij beleven, samen met Magnus, de gekke tijd tijdens de verdoving.


De tekeningen zijn ontzettend mooi en laten je kind helemaal wegdromen in het grappige verhaal. De dokter staat op z'n kop, Magnus vliegt in z'n blote billen door de ziekenhuisgangen en komt een mummie tegen... Je kan het zo gek niet bedenken of Magnus maakt het mee.

Het boek kan trouwens een fijne attentie zijn voor een kind dat een operatie moet ondergaan. Vooraan is er ruimte voorzien voor een persoonlijke noot 'Veel beterschap aan...', maar het kan evengoed dienen als knotsgek voorleesboek.


Wat onze meisjes ontzettend fijn vinden, zijn de zotte tekeningen en de leuke tekstjes. De tekstjes zijn in rijmvorm geschreven. Na 1 keer voorlezen, konden de kindjes de zinnen al zelf aanvullen. Ze weten al snel wat er komen gaat. Leuk voor mama of papa die moet voorlezen zijn de variaties in de tekst: een-tzwee-dwie, de zzZZzZZzziekenkamer, erachteraaaaan, ... Je moet dit verhaal met enorm veel drama en gevoel voorlezen, je kan gewoon niet anders. De tekst en de lay-out vormen een handleiding 'voorlezen met passie'.

MAGNUS IS ZIEK
Kim Crabeels, Sebastiaan Van Doninck
€ 12,99
< 6 jaar